Izolații Fonice

Izolație fonică cu spumă poliuretanică – accesibil si eficace

 

Logo Izolația Termopol

Dacă ați ajuns pe această pagină înseamnă că vă doriți o izolație fonică. Izolația Termopol vă pune la dispoziție aplicări cu rol fono izolant cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă special creată pentru reducerea zgomotului.

Propagarea sunetelor - Izolație fonică cu spumă poliuretanică oferită de Termopol

Izolația Termopol – Transmiterea sunetelor

Pentru a începe o relatare despre izolarea fonică trebuie să luăm la cunoștință câteva aspecte importante. Scopul unei izolații fonice este de a reduce zgomotul, zgomot pe care-l putem defini ca sumă de sunete supărătoare, deranjante și absolut nedorite de anumite urechi.

Sunetul înseamnă energie. Această energie este produsă, se propagă prin aer, prin structura materialelor, sunt absorbite sunt reflectate pentru ca apoi să ajungă la receptor. Așadar, pentru a ne proteja de zgomot avem următoarele opțiuni:

  • reducerea intensității sursei de zgomot;
  • depărtarea sursei de zgomot față de receptor sau invers;
  • o reflecție cât mai mare a peretelui despărțitor;
  • o absorție cât mai mare a sunetului la nivelul peretelui despărțitor;

Izolația Termopol poate aplica la nivelul peretelui materiale cu un coeficient mare de absorbție a sunetului pe bază de spumă poliuretanică. Coeficientul de reducere fonică al unui material este dat de procentul de zgomot ce este absorbit, spuma poliuretanică cu celulă deschisă pentru antifonari fiind un material performant cu un cost redus.

Randament acustic in funcție de frecvență - Izolație fonică cu spumă poliuretanică oferită de Termopol

Izolația Termopol – Rezultate teste acustice spumă izolare fonică

Exemplu: dacă sunetul (energia) ce ajunge la nivelul peretelui este în proporție de 30% reflectată, 50% absorbită și 20% transmisă, putem spune că peretele respectiv are un coeficient de reducere fonică (α) de 0.50. Din păcate sunetul are mai multe frecvențe și nu toate sunt absorbite în mod egal.

Testele de laborator arată că spuma poliuretanică cu celulă deschisă folosită de Izolația Termopol are un coeficient de reducere fonică de 0.44 în medie. Spunem în medie deoarece absorbția sunetului diferă în funcție de frecvența undelor sonore care ajung pe material. În imaginea alăturată sunt afișate valorile de absorbție a sunetului în funcție de frecvența acestuia rezultate în urma testării pe un specimen cu o grosime de 7,6cm.

Izolația Termopol cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă pentru izolări fonice se aplică prin pulverizare, cu utilaje speciale profesionale, direct pe suprafața suportului. Grosimea minimă ce poate fi aplicată este de 5cm. Aplicările cel mai des întâlnite sunt:

  • Izolație fonică incintă evenimente festive. Se izolază fonic interiorul barurilor, restaurantelor, discotecilor, sălilor și saloanelor de nuntă, etc.
  • Izolație fonică hale industriale. Se aplică Izolația Termopol pentru izolarea fonica a spațiilor în care sunetele produse în etapele de producție afectează negativ zonele adiacente (clădiri birouri, locuințe etc.)
  • Izolație fonică apartamente. Izolația Termopol încearcă să răspundă prompt la toate comenzile. Din păcate nu putem să ne deplasăm sute de kilometri doar pentru izolarea unui tavan de 24mp.
  • Izolație fonică pereți interiori casă.

Atenție: zgomotul ce se transmite prin vibrații la nivelul structurii de rezistență nu este atenuat de izolația fonică.

Comments are closed.