Izolație Pereți Exteriori

 

Logo Izolația Termopol

Ce trebuie să știm când intenționăm să facem o izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică? Izolația Termopol vă răspunde mai jos la câteva întrebari generale legate de izolarea la exterior cu spumă poliuretanică rigidă.

Izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică - Izolația Termopol

Izolația Termopol – Izolare termică exterior clădire

 Se poate aplica spumă poliuretanică la exterior?

Evident, spuma poliuretanică rigidă se poate aplica prin pulverizare și pe pereții exteriori ai imobilului. Este o soluție modernă, eficace ce surclasează variantele cu vată sau polistiren.

 

Ce fel de spumă se aplică?

Singurul tip de spumă poliuretanică ce se poate aplica la exterior ce are un randament crescut și o durată de viață mare este spuma cu celulă închisă. Celelalte variante reprezintă soluții temporare sau risipă de bani. Nu alegeți variante ieftine cu celulă deshisă sau semideschisă! Permeabilitatea la apă și rezistența mica la compresiune sunt criteriile ce exclud din start aplicarea lor la exteriorul construcțiilor.

 

Izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică - Izolația Termopol

Izolația Termopol – Izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică

Ce grosime trebuie să aibe izolația?

Grosimile standard aplicate de Izolația Termopol pentru izolarea la exterior a clădirilor sunt de 3 respectiv de 5cm. Aplicarea unor grosimi mai mari implică costuri adiționale cu „aducerea la drept”. 5cm de spumă poliuretanică rigidă este grosimea recomandată de noi.

 

Izolția Termopol - Close up aplicare spuma poliuretanică exterior

Izolția Termopol – Close up aplicare spuma poliuretanică exterior

Ramâne suprafața dreaptă?

Izolația cu spumă poliuretanică rigidă este rezultatul reacției chimice dintre două componente la temperatură și presiuni ridicate. Chiar dacă se folosesc utilaje profesionale Graco, randamentul reacției nu este tot timpul același. La aceasta se mai adaugă și „componenta umana”, adică aplicarea se face manual de către o persoană nu de un robot. Atât timp cât viteza vântului este sub vânt moderat denivelările rezultate nu trebuie să depășească + – 15%.

 

Izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică - Izolația Termopol

Izolția Termopol – Finisare Casă exterior

Cum se aduce la drept”?

Aducerea la drept se realizează prin adaugare de tencuială sau de adeziv. Variantele de acoperire a spumei poliuretanice aplicate la exterior sunt:

  1. doar tencuială clasică (nerecomandat);
  2. tencuială clasică armată (recomandat);
  3. plasă cu adeziv ca la polistiren (recomandat)

Cum finisez după aducerea la drept”?

Se finisează cu vopsea lavabilă de exterior, tencuială acrilică în relief, tencuială decorativă mozaicată șamd. Alegerea depinde de dumneavoastră și nu are nici un impact asupra izolației cu spumă poliuretanică sau a propriețătilor ei în timp.

 

Izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică - Izolația Termopol

Izolația Termopol – Spumă poliuretanică pe căramidă

Ce randament termic are comparativ cu polistirenul?

Răspunsul la această întrebare diferă de calitatea polistirenului. Generlizând, putem spune că spuma poliuretanică folosită de Izolația Termopol are un randamnet termic și practic de 1:3 în comparativ cu polistirenul.

 

Termic și Practic? Explicați!

Raportul termic se stabilește în funcție de coeficientul Lambda și este o comparare strict matematică între randamentul unui m2 de spumă poliuretanică Izolația Termopol și unui m2 de polistiren. Randamentul practic se stabilește în funcție de comportamentul materialului izolant pe suport. Izolația Termopol se aplică pe peretele exterior într-un strat continuu, fără îmbinări, suprapuneri și perforări adică fără punți termice. Un perete izolat cu polistiren sau alte metode modulare arată în infrarosu ca o veritabilă tablă de șah cu puncte în centrul fiecărei căsute (dibluri ciuperci).

 

Izolație pereți exteriori cu spumă poliuretanică - Izolația Termopol

Izolația Termopol – Izolare exterioară casă lemn

Se știe că polistirenul se strânge” în timp. Cum se comportă spuma?

Izolația Termopol aplicată la exterioriul clădirii este stabilă dimensional în timp. Veți avea același randamnet termic excepțional și peste 20-30 de ani. Singurul inamic al spumei poliuretanice sunt razele UV. Atât timp cât razele solare nu intră în contact direct cu spuma poliuretanică propietățile ei fizice și termice rămân neschimbate în timp.

În cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri despre izolarea cu spumă poliuretanică nu ezitați să ne contactați la 0766/521.671.

Logo 2 Izolația Termopol

Comments are closed.