Izolaţie Peste Astereală

 

Logo Izolația Termopol

Izolarea lemnului de la nivelul acoperișului, din exterior, peste astereală, este o soluție recomandată a fi aplicată în faza de construcție a imobilului. Datorită faptului ca tipurile de izolație cu vată, polistiren sau celuloză au un randament scăzut sau se umezesc , izolarea peste astereală reprezintă o soluție viabilă și pentru imobilele deja construite, deoarece implică doar decopertarea acoperișului, fără a fi necesare intervenții asupra interiorului finisat.

Izolația Termopol - Spumă Poliuretanică peste astereală

Izolația Termopol – Spumă Poliuretanică peste astereală

Acest tip de izolație termică se aplică prin pulverizare, pe lemnul uscat al asterealei. Condițiile meteo pentru executarea acestui tip de izolație trebuie sa fie favorabile: temperatura suportului peste 5˚C și o viteză a vântului de la calm la vânt ușor (vezi tabel).

Având în vedere că acest tip de izolație este situat la limita superioară a unui imobil, cu un potențial ridicat ca în timp să fie expus la contactul cu apa, aplicarea de spumă poliuretanică cu celulă deschisă sau semi-deschisă nu este indicată. Se recomandă aplicarea spumei poliuretanice cu celulă închisă peste 95 % și cu o densitate de 30-35 kg/m3 . Densitățile mai mici decât valoarea expusă anterior înseamnă aplicare de spumă poliuretanică cu celulă preponderent deschisă, iar aplicarea unor densități mai mari înseamnă un indice de elasticitate mai mic, cu un risc crescut de crăpare (lemnul de la nivelul mansardei „lucrează” în timp.

Spuma poliuretanică cu celulă închisă se va aplica prin pulverizare cu grosimi ce încep de la 3cm până la maxim 10cm. Grosimile de 3 și respectiv 5cm sunt cele mai uzuale deoarece sunt la nivelul lanților. Aplicarea de grosimi mai mari de 5cm implică suplimentarea structurii de susținere a invelitorii pentru a asigura rezistență.

Avantajele izolării cu spumă poliuretanică peste astereală

Izolația Termopol - Spumă Poliuretanică peste astereală

Izolația Termopol – Spumă Poliuretanică peste astereală

Permanetizează lemnul. Aplicarea spumei poliuretanice de la Izolația Termopol cu o durată de viață nelimitată asigură o protecție desăvârșită lemnului de la nivelul asterealei, protejând-ul împotriva umidității și dăunătorilor specifici.

Rigidizează construcția. Spuma poliuretanică aplicată prin pulverizare intră în toate spațiile dintre scânduri rigidizând structura de lemn dar asigurând în același timp și flexibilitate.

Eficacitate termică. Aplicare Izolației Termopol peste astereală înseamnă un randament termic crescut (ex.: o aplicare de 5cm echivalează termic și practic cu aplicarea unui strat izolator de vată de cca. 14-16cm, în funcție de calitatea ei).

Izolare fonică. Izolația Termopol conferă locuinței dumneavoastră liniștea necesară unui camin. Coeficientul de reducere fonică stabilit de testele de laborator la o grosime de 7,4cm este de 0,33 (ex.: la un zgomot exterior de 100db reducerea fonică asigurată de spumă este de 33db).

Izolația Termopol - Spumă Poliuretanică peste astereală

Izolația Termopol – Spumă Poliuretanică peste astereală

Comportament foarte bun la foc. Spuma poliuretanică Bayer folosită de Izolația Termopol conține agenți de autostingere și nu produce picături incadescente ce pot rezulta în alte focare.

Sănătate garantată. Izolația Termopol aplicată la nivelul mansardei este inertă din punct de vedere chimic, nu poate deveni în timp un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor datorită impermeabilității. Asigurați-vă sănătatea căminului și a familiei folosind o spumă poliuretanică certificată.

Stabilitate dimensională. Aplicarea spumei poliuretanice de la Izolația Termopol peste scândura acoperișului este o operațiune ce se face o singură dată. Veți găsi izolația în același loc, cu aceleași proprietăți termice, și peste foarte mult timp. Ea nu se va aduna la bază, nu se va „strânge” sau sfărămița precum alte variante clasice.

În caz că aveți întrebări sau nelămuriri despre izolarea cu spuma poliuretanică sau poliuree nu ezitați să ne contactați la 0766/521.671.

Logo 2 Izolația Termopol

Comments are closed.