Izolaţii Termice

Logo Izolația TermopolIzolaţii Termice – Conform studiilor clădirile sunt cele mai mari consumatoare de energie termică însumând 58% din energia anuală produsă sau generată la nivelul țării. Restul de energie termică este distribuit între transport (24%)  și industrie (18%).   Raportul  între procentele de prezentate este îngrijorător, dar valoarea energiei termice achitate  pentru încălzirea clădirilor în România este uimitoare. Cheltuim sume imense pentru că nu ne-am gândit să izolăm bine în trecut (blocuri date spre folosință fără izolații, case făcute repede și ieftin, etc.).

Izolare spumă poliuretanică pod casă - Izolația Termopol

Izolare spumă poliuretanică pod casă – Izolația Termopol

Rezistența unui lanț este dată de veriga cea mai slabă din componența sa. Putem adapta astfel „Eficacitatea termică a unei izolații este dată de cea mai mică rezistență termică de nivelul izolației respective.” Degeaba îndesăm vată minerală sau celuloză între căpriorii de la mansardă atât timp cât capriorul rămâne neizolat.  Același raționament trebuie aplicat la orice izolație, rezistența termică trebuie să fie constantă.

Principalele tipuri de izolații termice cu spumă poliuretanică rigidă efectuate de Izolația Termopol sunt:

Spuma poliuretanică este de mai multe tipuri în funcție de conținutul de celulă închisă sau deschisă și are randamente diferite în funcție de producător și de calitatea aplicării. Nu se poate generaliza spuma poliuretanică ca și eficacitate, randament,  proprietăți, așa cum nu se poate spune despre mașini, în general, că nu sunt bune sau mai puțin bune. Totul depinde de cine produce, ce produce și de cine aplică. Din acest motiv este foarte important să vă informați bine înainte de a face o alegere. Aplicarea de spume poliuretanice cu celulă deschisă sau semideschisă la pret de celulă închisă este ultimul lucru pe care-l doriți în calitate de beneficiar.

Izolația Termopol - Aplicare spumă poliuretanică exterior casă lemn

Izolația Termopol – Aplicare spumă poliuretanică exterior casă lemn

Principalele criterii de diferențiere între diferitele tipuri de izolație termică cu spumă poliuretanică sunt:

  • coeficientul lambda (este constant indiferent de grosimea izolației; cu cât valoarea este mai mică cu atât randamentul termic este mai bun);
  • comportamentul la foc;
  • comportamentul la apă și umiditate (o izolație în care intră umezeala devine inutilă);
  • durata de viață ;
  • producătorul spumei poliuretanice;
  • experiența aplicatorului și tipul de utilaje folosite pentru aplicarea spumei;

În cazul  în care aveți întrebări sau nelămuriri despre izolarea cu spumă poliuretanică nu ezitați să ne contactați la 0766/521.671.

Logo 2 Izolația Termopol

Comments are closed.